tisdag 5 september 2017

Om skrivande

Först: pga bra musik gör alla människor glada kommer här mina bästa för tillfället:
 • Fy faen med Hkeem & Temur
 • 1-800-273-8255 med Alessia Cara, Logic & Khalid
 • Glorious med Macklemore & Skylar Grey
 • Unforgettable med French Montana & Swae Lee
 • Svart bil med Miriam Bryant
 • Heaven in hiding med Halsey
 • Cherry med Lana del Rey
Sen: Har börjat skriva på något annat än blogg igen. Gör det alltid ibland - men det blir aldrig något större, jag håller det aldrig uppe, idéerna tar slut och fanns kanske aldrig där. Och så finns ju inte tiden, liksom. Eller jag intalar mig att den inte finns.

Egentligen finns den ju till instagram och Bloglovin' och serier så beror väl bara på vad en prioriterar.

Iallafall.

Jag har aldrig någon tydlig idé när jag börjar skriva, jag har högst en scen eller en känsla jag skriver utifrån. Började på en geografitimme den här gången pga var så jääävla uttråkad kan ALDRIG hänga med på geggan. Skyller på läraren. Faktiskt. Aja, skrev en och en halv scen den timmen.

Såhär långt har jag kommit: handlar om Linn och Samuel - eller så heter de nu - som är megakära och varit ihop, jag vet inte hur länge, men ett tag. Samuel har en ilska i sig men jag vet inte ännu varför och Linn är osäker och bekräftelsesökande av någon anledning jag ännu inte utrett.

De är typ i min ålder, går i gymnasiet och lyssnar kontant på musik Det är höst när berättelsen börjar, men jag har ingen aning om var den kommer sluta. Jag tänker att något kommer hända som fuckar upp deras relation men jag vet inte ännu vad pga vill ej plagiera Saker ingen ser och inte heller ha något triangeldrama. Aja, får se. Men något krångel måste ju hända.

Jag switchar mellan deras povs och skriver i scener så att varje "kapitel" är rätt kort. Överväger att introducera någon mer karaktär som pov, typ Edvin som introducerade sig idag pga just nu känns Linn och Samuel som en rätt tunn berättelsegrund. Hittills har det varit rätt mycket dialog som jag tycker är skitsvårt att få trovärdigt - blir alltid antingen långtradigt eller klyschigt och så ska en ju hinna få bekrivningar av hur personerna beter sig emellan också. Känslor och tankar är så HIMLA mycket enklare att skriva men nu skriver jag ju inte ens i första person så lär ej bli särskilt mycket sånt.

Hursom tycker jag det är megakul att skriva. ÄLSKAR det verkligen! Att liksom bara hitta på en massa saker - men också ta massor från verkligheten det gör jag alltid. Känns lite som att hitta på en alternativ verklighet, ett alternativt liv? Vilket det ju på sätt och vis är.

Dock lite jobbigt att jag har noll aning om var det här ska landa - och om jag ens fortsätter på det någonsin igen, vilket är rätt osäkert då det gäller mig men en kan ju hoppas. VILL verkligen typ skriva lite varje dag så länge jag kan hålla det uppe. Testa ens hur långt jag kan få det, var jag kan hamna. Har ju drömt om att skriva en bok i evigheter nu så let's make it happen.

Tänker att någon fest, någon debatt på en timme och ett snack om livet i typ en skrubb ska rymmas med. Och en massa spellistor pga älskar det. Och kanske någon utflykt och någon scen där någon gråter i en säng och en med regn?

Tror också att jag kommer skriva rätt långt i scener, istället för alldeles kronologiskt liksom. Mer grejer som kan komma att hända - varför vet jag ju inte då.

Ifall någon läser som gillar att skriva - snälla hit me med dina bästa tips! Och och och! Om någon vill vara min skrivkompis vill jag supergärna vara din tänker att det kunde vara skitnajs att ha någon som sporrar och någon att diskutera med och på så vis faktiskt komma nån vart!

Pusshej.

4 kommentarer:

 1. Har exakt samma problem som dig! Jag älskar att skriva och ibland får jag så sjukt bra idéer och så öppnar jag ett dokument och skriver lite, högst en halv sida, och sedan är det stopp. Har sååå många påbörjade böcker som jag sedan bara skiter i vilket är så tråkigt. Så jag vill verkligen ha en skrivkompis! Vart kan vi skriva med varandra?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men ja precis! SÅ roligt att du vill skriva med mig! Alltså jag vet inte, mail, Facebook, vad som ..? Maila mig på niemi.elvira@gmail.com om du vill!

   Radera
 2. Alltsååå kan du inte skriva mer om skrivande? Jag själv ÄLSKAR att skriva men känner liksom att jag aldrig kommer någonstans riktigt ... känner själv att det vore kul att ha någon som kan fungera som bollplank och inspiration, så här har du en kandidat till skrivkompis om du skulle önska det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Blir SÅ glad över att du vill det! Skriver mycket gärna mer om det, borde kanske bara komma igång lite mer isåfall ... och ja vad kul att du vill vara skrivkompis! Du kan göra som Emma och maila till niemi.elvira@gmail.com om du vill, vi skulle kanske till och med kunna vara en skrivar"trio" som peppar varann? *-*

   Radera