söndag 30 september 2018

Sista septemberdagen

Jag vaknar. Lyfter armen bredvid mig. Den darrar lite. Ähh, ska jag vara bakis ändå? Igår fyllde Emil 18 och jag dansade dansade dansade och vi bjöds på hamburgare och sockervadd. Det var så roligt. Men jag tänkte på: vi - as in 18-åringar - går mest omkring som zombies största delen av tiden, väntandes på nästa fest, nästa rush, nästa gång vi får känna oss oövervinnerliga. Och sedan ... ja, vadå? Många glömmer hälften av de där timmarna då allt som hade någon skillnad var tillgången till högtalare och pingisbollar.

Idag har jag varit rätt slö. Inte för att jag varit särskilt bakis sist och slutligen, jag sov lite till och så var det ingen fara längre. Mer för att jag verkligen inte orkat eller haft lust att ta tag i något av värde. Jag har suttit på golvet i mitt rum och gått igenom vilka bilder jag överfört från kameran och nu kan radera. Jag har kollat på Brooklyn nine-nine för det är typ det enda jag egentligen ville göra idag. Hela dagen hade jag kunnat göra det meneh ...

Gjorde en majonnäs och pratade med mamma och Olivia. En dag vill jag öppna en restaurang, sa jag.

Så åt vi. Jag plockade upp geografiböckerna och biologihäftet och finskapappren från mitt golv och staplade dem i högar i en IKEA-kass. Sökte efter en högtalare men hittade den inte så frågade min lillebror om jag fick låna hans. Men så hittade jag inte den så tog min andra lillebrors högtalare istället. Lyssnade på Hov1:s debutalbum på vinyl.

Bakade en äppelpaj. Åkte efter glass till butiken och en film mina syskon ville låna av mommo och mötte upp Veera för att köpa hennes övningspedaler. Eller vad det heter. Ska börja övningsköra! Bara de kommer på plats.

Åt paj. Bastade. Insåg att jag nog är tvungen att öppna kemiboken nu. Läste knappt ett kapitel och bläddrade lite i den och så orkade jag inte längre för mina ögon förstod inte vad de läste för det. Ställde istället väckningen på en timme tidigare och tänkte att jag kanske hinner läsa imorgon Det är ändå bara ett prov. Efter de där jävla helvetesskrivningar känns det ju faktiskt så - vad har ett prov för skillnad? Och så orkar jag verkligen inte läsa kemi heller på grund av det.

Skulle egentligen vilja sova i en vecka. Tycker jag är värd det. Men nej okej pausa tillåts en tydligen inte.

Men jag försöker, åtminstone.

Gick ner för att ta kall äppelpaj. Hällde upp ett stort glas oatly, rostade två bröd och bredde tångroms-skagen på dem. Jag vet egentligen inte helt säkert vad skagen är.

Nu ska jag se på Brooklyn nine-nine och äta mina bröd och min paj och så hoppas jag provet ändå går helt okej imorgon för jag skulle faktiskt inte orka skriva om det.

Pusshej.

2 kommentarer:

  1. Har verkligen börjat gilla din blogg! Önskar bara att du bloggade oftare ⭐️

    SvaraRadera
    Svar
    1. Blir så glaaad <333 Och ehh vill göra det men har en tendens att prioritera typ Brooklyn nine-nine ..?

      Radera